Follow Me

Just One Click

Friday, 15 March 2013

Wedding prep : Guestbook ..

Morning korg .. salam jumaat .. tgok tajuk mesti korg terpikir apew yg aku nak hapdate kan .. hihihihi .. hokey .. ary tuh aku adew google .. cari idea nk wat guestbook mcm mana .. sbb klu aku tempah kos dia mahal gak la .. lg pon aku nk rse kepuasan DIY sendri .. hihiih .. jap aku tunjuk kan hasil google aku ..







yang ni jew aku rse cantik n yg aku minat .. hihihih .. aku adew tunjuk gambo ni kt en.tunang .. dia xyakin la aku bole wat cantik mcm ni .. sabo jew la .. nasib aku syg .. klu xmmg aku dh mrh .. sbb xcaye ngn kebolehan aku .. muahahahahaha ..


tadaaaaaa .. ni la hasil nya .. cantik ke tidok .. aku tiru jew .. then aku tukar bunga dia .. hihihih .. hope tuan nyer idea izin kan la yer .. klu korang nak taw .. jenuh aku cari hard cover utk jadikan kulit guestbook ni .. sbb aku bukan beli buku yg dh siap .. aku beli colour A4 .. nasib la aku jumpa kt kedai buku area Bukit Bintang .. nak buat guestbook book ni xmkn makan masa pon .. aku wat xsampai 3jam dh siap ..

Bahan2
*colour A4 - Rm5 ( aku beli kt mydin jln tar )
*Fail - RM6.90 (utk dijadikan kulit .. aku xtaw apew nama dia )
*Ribbon - RM 5.50 ( ni harga ribbon .. actually aku guna ribbon lebihan bunga telur )
*Kain shifon - RM 3.40 ( umh aku xdew kain shifon so aku beli kt kamdar stgh meter 
*Manik - aku amik mak aku nyer manik
*Butang bunga - ni butang raya aku last year .. so aku recycle balik .. hewhewhewhew
*Hot glue gam - RM5 pistol dia aku mmg dh adew .. so aku beli gam jew

Total - RM 25.80

klu korg tempah adew gak la sampai seratus .. so kt sinikorg dh jimat n puas aty .. aku mmg puas aty sgt2 .. aku tunjuk kt en.tunang .. dia ckp cantikkkkkkkkk .. hehehehehe .. aku apew lg .. berlagak la .. sbb b4 nikan dia xcaya kt aku .. 

k la syg2 .. nti aku hapdate bnd lain plak ehhh .. 
Daaa~~
XOXO













2 comments:

  1. waaa.. cantik2.. kaler pink..

    sy suka bunga & pearl tu.. Nice! :D

    ReplyDelete