Follow Me

Just One Click

Wednesday, 9 October 2013

Ambulance oh ambulance ..

Hye korg .. aku nak cite kat korang sumthing yang wat aku bengang ngan orang2 ambulance ni .. semalam masa aku otw nak balik dari sentul ke kepong aku terserempak ngan excident (excident moto) .. nasib baik aku lambat seminit .. klu xngan aku sekali excident .. sebab orang yagng excident tuh selang berapa kaki jew dari aku .. (aku nek moto semalam)

so aku orang 1st yang sampai kat tempat kejadian .. biler aku sampai aku tengok ada 3 orang yang tercedera .. tapi yang paling terok adew sorang indian guy ni la .. tangan dia patah .. kat bahu .. bole nampak tulang bahu dia dah lari dari tempat yg sepatutnya .. omaigad !! .. aku pon jadi cuak la .. then aku call 999 .. orang tengah dalam kecemasan bole plak dorang tanya macam2 kat aku .. heyyyy .. wat aku panas jew .. pastuh bole tak tahu jalan .. aku dah bagi macam2 landmark dah .. tapi dorang still xtau kat mane .. 

then after 5 minit orang HKL call aku .. dorang cakap ambulance ada 3 jew .. itu pon sume dah kuar amik kes .. dia soh tunggu .. woiiiii !! tangan mangsa tuh terkepak kot .. tak kan nak kene tunggu lama2 .. heyyyy .. dorang ni memang la .. pastu aku suruh la dorang call hospital selayang mintak pertolongan .. pon aku dapat jawapan yang sama ambulance tak dew .. pastu aku dapat cll dr jabatan pertahanan awam .. bole dorang tanya ku balik nak wat macam mana sebab dorang pon xdew ambulance time tuh .. ambulance dh kuar amik kes .. adoiiii .. pening kepala aku ..

so ramai la orang2 mesia yang tengok2 sampai jalan jem .. memang orang mesia ni prihatin sangat kannnnn .. so ada sorang pegawai bomba yang lalu kt tempat kejadian .. dia ni aku rasa pangkat besar gak kot .. dia pon tolong call cari kan ambulance .. tapi kteorang dapat jawapan yang samajew .. ambulance tak ada ..

aku kesian giler kat mangsa tuh .. ngeri kot .. dah la dia sedar lagi .. so dia terpaksa tahan sakit selama 1 jam .. last2 kakak dia yang anta g hospital .. bukan kteorng tak nak anta awal2 .. masalah nya dia tak bole bergerak sbb tangan kanan dia tuh dah patah terok .. if bergerak takot jadi lagi terok .. sebab kat tempat kejadia tuh adew sorang medic yang kebetulan lalu .. so dia tengok2 kan la apew yang patut dia wat .. dia yang tak bagi kteorang anta suruh tunggu ambulance .. dia pon tak bole wat apa2 gak sebab terok sangat tangan mangsa tuh .. dia pon terkejot biler aku cakap ambulance tak ada .. sbb sume dh kuar .. apew lagi dia membebel2 la marah n pelik nape ambulance ada 3 jew ..

patut la ramai orang yang mati dalam perjalanan nak g hospital .. sebab apa?? sebab ambulance lembab .. hmm .. sepatut nya dorang kene standby ambulance banyak supaya benda macam ni tak jadi lagi pada masa akan datang .. lupa plak aku nak cite punca kemalangan .. punca kemalangan adalah anjing yang melintas .. moto 1st (2orang) langgar anjing then jatuh .. pastu anjing tuh mati atas jalan raya .. moto ke2 (mangsa tangan patah) nak elak bangkai anjing tuh terlanggar moto 1st yang masing2 ada atas jalan raya .. tapi moto ke2 tuh yang terok .. sian dia .. kepada korang2 sila berhati2 bile memandu or bawak moto .. kadang2 bukan salah kita pon tapi kita yang cedera terok ..

k la .. dah macam karangan BM dh ..
Daa~~
XOXO

5 comments:

  1. no komen walau apa yg shima nmpk 2 realiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh la .. takot klu benda ni jadi kt diri sendri ..

      Delete
  2. baca cerita shima pon dh ngeri

    ReplyDelete
  3. Jom join GA ni http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/11/1k-giveaway-by-cik-arnab.html

    ReplyDelete
  4. 안녕하세요? Twinscraftlife is here~~ pls visit our blog! We sell cool handmade products^^ 꼭 오세요~~~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete